ELEKTRISCHE HUISINSTALLATIE PDF

Elektrisch materiaal voor de doe-het-zelver. bespaar tot 50% door je elektriciteit zelf te leggen. Elektrisch schakelmateriaal en domotica. Elektrische huisinstallatie deel 2: Moderne verlichtingsschakelingen. De elektrische huisinstallatie, deel 2. Bron: Nik Depoorter Leerkracht. ProfiCAD is een even uitgebreid als eenvoudig programma om elektrische schema’s mee te tekenen. De gratis versie biedt bijna alle mogelijkheden die de .

Author: Toshakar Kazimuro
Country: Bahamas
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 28 April 2016
Pages: 328
PDF File Size: 19.25 Mb
ePub File Size: 19.71 Mb
ISBN: 155-9-49598-517-2
Downloads: 47755
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tonos

Elektrische huisinstallatie deel 2 : Moderne verlichtingsschakelingen

elektriscne De bedoeling van deze pagina is om de doe-het-zelvers, die dat wensen, te laten mee “genieten” van mijn ervaringen op het gebied van het AREI. Veel mensen leggen hun elektrische installatie zelf en worden dan geconfronteerd met het probleem dat ze de eendraad- en situatieschema’s moeten tekenen om hun installatie goedgekeurd te krijgen.

De twee belangrijkste problemen in verband met het AREI, waarmee een doe-het-zelver zich geconfronteerd ziet, zijn:. Waar vind ik een versie van het AREI die up-to date is?

huisinstal,atie

Fix-o-CadTrikkerElectrodrawVisio. Bovendien bevatten ze geen AREI-symbolen, maar als men voor deze optie kiest is het misschien mogelijk om die symbolen te importeren. Dit is veruit de eenvoudigste oplossing.

  LEY 21147 PDF

Op iedere Windows computer staat Ms Paint. Dat is een zeer eenvoudig tekenprogramma, maar veel mensen zien er tegen op om daarmee van start te gaan. Na enkele uren oefenen juisinstallatie men er nochtans al een flink eind mee overweg.

Het grootste nadeel is dat men eerst veel tijd moet besteden aan het tekenen van de symbolen. Ook een situatieschema is niet zo moeilijk. De truc is dat men er zich van bewust moet zijn dat een pixel op zichzelf geen afmetingen heeft.

Het A.R.E.I. voor doe-het-zelvers.

Een pixel heeft een kleur en een positie in een raderwerk, maar geen grootte. De grootte waarmee een afbeelding, bestaande uit vele pixels, wordt voorgesteld is afhankelijk van de resolutie van het uitvoerapparaat beeldscherm, printer, Men bereikt reeds een behoorlijk resultaat door in Ms Paint een schema te tekenen op A3 formaat en dat te printen op A4 formaat.

Het probleem met het AREI is dat men de actuele informatie moeilijk kan bemachtigen. In principe zijn alle teksten van het AREI vrij verkrijgbaar, maar dat is via de publicaties in het Staatsblad. Dat is natuurlijk een moeilijke opgave, vandaar dat er betalende edities beschikbaar zijn, bijvoorbeeld zoals deze.

Hierna bevindt zich een misschien niet volledige lijst van de wijzigingen aan het AREI die sedert het jaar in het staatsblad zijn verschenen. De tekst van de wijzigingen kan men opzoeken op de site van de FOD Justitie, met behulp van hun zoekmachine.

  GRAINGER BLITHE BELLS PDF

Klik met de rechter muisknop op de onderlijnde tekst-link om een bestand te bekijken. Om een bestand te downloadenklik met de linker muisknop en er verschijnt een drop down menu. Kies daaruit de gepaste optie in functie van uw browser:. Sommige functies vereisen Javascript, maar dat is uitgeschakeld. Klik hier voor instructies over hoe je Javascript activeert in je web browser.

ProfiCAD – Download

Home Wind Getij A. De twee belangrijkste problemen in verband met het AREI, waarmee een doe-het-zelver zich geconfronteerd ziet, zijn: Lijst met wijzigingen aan het AREI sedert het jaar Kies daaruit de gepaste optie in functie van uw browser: Voorbeeld 1 huisinstallate een situatieschema in. Voorbeeld 2 van een situatieschema in.

Voorbeeld 3 van een situatieschema in.