DESPRE PREOTIE SF IOAN GURA DE AUR PDF

(Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre Uploaded by. gd7ro · Nicolae Zarnescu – PASAPORT PENTRU . Sf Teodor Studitul Cuvintari Duhovniceshti. Uploaded by Sf Teodor Studitul Contra Ereticilor Iconoclasti. Uploaded by Despre Preotie Sf Ioan Gura de Aur. Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre preotie.

Author: Akicage Mazusho
Country: Egypt
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 1 April 2010
Pages: 245
PDF File Size: 17.90 Mb
ePub File Size: 4.37 Mb
ISBN: 619-7-93244-158-6
Downloads: 95763
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shaktisar

Chestiunea calendarului – o creatie ecumenista?

FORUMUL ORTODOX – TEOLOGIE.NET

Reguli forum Regulamentul general al forumului. Ce ziceti de descoperirea pe care a avut-o Gheron Iosif? Nu cumva vi se potriveste? Daca esti sectant cine iti da dreptul sa ma judeci pe mine ai dreptul sa judeci doar pe cei din erezia ta te-ai despartit de sfinti in chip eretic nu ortodox.

Priveste daca mai poti cum s-au despartit Sfantul Fotie si Marcu Evgheniculnu si-au facut alte biserici ci au lasat sa existe o singura ierarhie putand sa ajunga ei intaistatori ai acelei ierarhii si asa sa preotke ereziile. Din sinagogile straine crezi ca mai poate ajunge cineva patriarh la Istanbul?

Nutot dintre cei aflati in “comuniune” o sa puna capat schismelor chiar prin varsare de sangedoar au existat persoane importante care au omorat sfinti inainte de a ajunge la randul lor si ei sfinti, prin pocainta. Nu am denigrat nimicin Bosv nu exista sfintiam cautat sfinti si nu este nici-unul care sa planga pentru pacatele salenici macar sa fie de acord cu cele zise de Duhul Sfant ca cine nu plange in fiecare zi nu este nici crestin. Deci mai lasa psihologiile cu noi si felul alunecos de a raspunde.

Cei care au zis ca in Duhul Sfant a plecat din vre-o biserica sunt niste homosexuali putin spuscaci Ioan Hozevitul a zis ca Duhul Sfant nu a parasit pe cei din Istanbul in anul canonizarii lui Nicodim Aghioritulanul Deci spanzura-te de limbada-te cu capul de pereti pana ti se va descoperi ce inseamna a te desparti dupa cuvintele sfintilor si imprejurarile in care au fost scrise.

Daca ar trebui d ne despartim doar la greselile si ereziile declarate pe fata inseama ca acel ” duh sfant ” este fatarnicla care conteaza exteriorul si varul de pe mormintenu ar trebui sa mai existe sfinti sau persoane care sa stie gandurile puturoase si ce erezii zac in inima vre-unui episcot chiar daca nu le propovaduieste pana la sfarsitul vietii.

Deci si in biserica voastra daca nu o sa mai ramana nimeni ahr moastetoti care au fost amagiti au in viitor dreptul sa o transforme in Wc public.

Iosif, dezamagit desre inmuierea pozitiei Ips Hrisostom fata de Biserica oficiala din motive tactice, probabil si caderi temporare, dar niciodata in acte oficiale ale Bisericii!

Acea viziune a avut-o pe vremea cind era mateit si l-a facut sa se intoarca la Biserica. De abia mai tirziu in se va duce la Patriarhia Ecumenica, in Athos, si se pare ca fara nici un fel de revelatie. Eu nu inteleg de ce dumneavoastra traditionalistii dati credibilitate faptelor si ziselor unora, fie ei si sfinti, atunci cind in mod incontestabil vin in contradictie cu invatatura Bisericii.

  JORG SABELLICUS MAGIA PRATICA PDF

Cel ce vrea sa se mantuiasca cu intrebarea sa calatoreasca. Dar in situatia in care doi sau trei oameni sau un oras, sau chiar o provincie intreaga sint gasiti in eroare cu privire la traditia insasi?

Gjra acela sa fie cu cea mai mare grija in a alege hotaririle Sinoadelor Ecumenice, daca exista, si nu ignoranta iresponsabila a citorva oameni. Atunci acela trebuie sa-si dea toata silinta sa compare opiniile Parintilor si sa se intrebe asupra intelesului lor cu conditia ca, in ciuda faptului ca aceia au trait in diverse locuri si vremuri, ei sa fi continuat in credinta si impartasirea Bisericii Catolice celei una, si aceia guraa fie invatatori acceptati si astazi.

Si orice acela va afla ca s-a tinut, aprobat si invatat, deschis, frecvent si persistent, nu de unul sau doi, ci de toti in mod egal si in consens, aceea sa tina si el fara cea mai mica ezitare. Iata ce spune un sfint adevarat, Sf.

Din ce an a incetat Darul vorbirii in limbi ? – FORUMUL ORTODOX –

Vincent de Lerins Sinaxar 24 maicu privire la felul cum trebuie sa ne ferim in mod ortodox de erezie: Interesant este ca sfintul nu pomeneste de nevoia sau alternativa de a fi atenti la semne, moaste si zicerile unor contemporani care isi vor fi traind vietile cu mare cucernicie. Dar, daca dumneavoastra cunoasteti parinti ai Bisericii care sa fi invatat in acel sens, va rog sa ma luminati si pe mine…. Pentru ca ori el, ori Razbointrucuvint minte?

Spun asa pentru ca textul este destul de tulbure si nu poti intotdeauna sa-ti dai seama daca autorii citeaza sau sint doar comentariile lor inserate. Eu zic ca este foarte grav daca nu mai puteti gasi adevarul in Sfinta Scriptura si in invatatura sfintilor parinti ai Bisericii si sinteti obligati sa il luati din gura unor proroci moderni sau sa il interpretati din semne.

Pr. Constantin Galeriu

Daca parintii din Stilul Nou cred ca te poti impartasi cu eretici declarati, fie si numai temporar, atunci ori Traditia nu este de la Duhul Sfint, ori Dumnezeu se contrazice. Va invit sa reflectati care este mai putin grava inainte de a alege. Aceasta se ia din tabele in functie de numarul de aur fe anul in care se cauta. Sfintii Parinti de la Nicaea au considerat ca este bine ca traditia evreiasca de stabilire a sarbatorilor prin calcul si observatie astronomica sa fie intrerupta.

De aceea au facut echinoctiul data fixa, 21 martie in calendarul iuliande aceea pascalia este numai calcul, iar luna plina eclesiastica care difera intotdeuna de cea astronomica cu un numar variabil de zile, si care, asa cum am spus, se stabileste dupa un algoritm, se calculeaza inainte pentru mai multi ani si datele se pun in tabele.

Dumneavoastra insa si nu Biserica Ortodoxa! Nu a fost stabilit echinoctiu ca data fixa in 21 martie? Intrebare mai foloseste Biserica Ortodox stilista de stil nou aceasta metoda de calculare a Pastelui? Daca da cum se face ca, Pastele nostru al celor pe calendarul Iulian revizuit cade in aceeasi data cu Pastele celor ce folosesc calendarul Iulian?

  DEEPAK CHOPRA SINCRODESTINO PDF

Cred ca ceea ce se are in discutie aici nu e valoarea astronomica si valoarea ecclesiastica a calendarului. Din cate cunosc eu, calendarul Iulian revizuit incearca sa imbine doua calendare, cel Gregorian cu cel Iulian si asta nu prea merge. Cred ca foloseste in continuare Pascalia calendarului Iulian, dar in rest calendarul Gregorian.

In aceasta privinta calendarul Revizuit Iulian se suprapune cu cel Iulian si unele duminici se suprapun intre ele, iar postul Sf Apostoli Petru si Pavel este scurtat. Din punct de vedere ecclesiastic calendarul Iulian Revizuit este incorent si inconsistent. Aici este si contestatia “stilistilor”.

Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre preotie

Pentru ca incearca sa imbine doua calendare intre ele. Factorul eccleziastic s-a avut in vedere intotdeauna din cate stiu eu peste cel astronomic in sinodicul ortodoxiei. Nu am citit articolul pina la capat, dar din punctul xespre de vedere nici nu are relevanta atita timp cit din start, asa cum am demonstrat, incepe cu minciuni.

De asta ce mai ziceti? In rest spui doar aberatii sataniste si minciuni despre tabele babesti provenite din spurcata sau gresita traditie. Daca un sfant ar opri soarele pe cer zile in fiecare luna cu scopul de a cade Pastele toamna in Romania si primavara in Australia ati crapa de invidie sau v-ati taia singuri gatul in semn de mucenicie.

Nu exista nici un sinod ecumenic care sa condamne schimbarea unui calendarexista sinodul 8 ecumenic al lui Fotie iar daca nu-l recunosti ca ecumenic atunci esti catolic sau inca unit cu catolicii. Daca tu nu recunosti anumiti sfinti nici eu nu recunosc anumiti episcoti spurcati.

Nesupusii dintre grecii tai sa nu se mai inchine la moastele Sfantului Filumen cand se duc degeaba la Ierusalim.

Daca tot nu conteaza minunile atunci nu conteaza nici Lumina de la Ierusalimpastele va cadea pentru unii in fiecare duminica sau in fiecare zidepinde cat de deasa este Impartasania. Din fericire profetiile vorbesc despre o preootie in ecumenism nu in zelotismsa-i ajut pe episcoti sa cada mai adanc deocamdata ca apoi sa fie dfspre daca o sa mai fie posibilsa traga concluzii dupa cum vor de la pagina 59 la 66 ftp: Asta cu calendaru e ca o pata mizerabile peste credinta stramoseasca.

Ca un cusur, un ceva cu defect. Calendarul Iulian Revizuit e gresit din punct de vedere eclesiastic dwspre nu e bun de nici o culoare, si asta afecteaza direct viata Bisericii posturile, sarbatorile, etc.