DECRETUL RUTIER 2010 PDF

Noul Cod Rutier: circulatia interzisa iarna, fara cauciucuri speciale si lanturi. by Ancheteonline October 25, 36 comments. Noile prevederi au fost introduse . Codul Penal al Romaniei, actualizat , prin Legea / (“legea micii f) instalatii de siguranta si dirijare a traficului feroviar, rutier, naval, aerian si. Speed limit string values for Romania. Rendered as: *. Drafted on: Proposed on: RFC start: Codul rutier, Art. Retrieved from.

Author: Dourisar Gardataxe
Country: Senegal
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 19 April 2007
Pages: 396
PDF File Size: 9.76 Mb
ePub File Size: 20.47 Mb
ISBN: 601-5-95010-933-1
Downloads: 76331
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kagaramar

In acest caz, in locul pedepsei detentiunii pe viata se aplica pedeapsa inchisorii pe timp de 25 de ani si ritier interzicerii unor drepturi pe durata ei maxima.

Noul Cod Rutier: circulatia interzisa iarna, fara cauciucuri speciale si lanturi

In calculul fractiunilor de pedeapsa prevazute in alin. Sectiunea III Suspendarea conditionata a executarii pedepsei. Datele prevazute in alin. Cand dezastrul ori consecintele deosebit de grave s-au produs ca urmare a parasirii postului sau a savarsirii oricarei alte fapte dscretul catre personalul de vecretul al unui mijloc de transport in comun ori de catre personalul decreul asigura direct securitatea unor asemenea transporturi, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani.

Fapta prevazuta in alineatul precedent nu se pedepseste daca, in cauzele penale mai inainte de a se produce arestarea inculpatului, ori in toate cauzele mai inainte de a se fi pronuntat o hotarare sau de a se fi dat o alta solutie ca urmare a marturiei mincinoase, martorul isi retrage marturia. In cazul in care faptele prevazute in alineatele precedente au avut consecinte deosebit de grave, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi, iar daca s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este decregul pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Pedeapsa complementara si masurile de siguranta in caz de concurs de infractiuni. Amenda incasata anterior amnistiei nu se restituie. Dezlegarea unei chestiuni de drept. Share This Article Do the sharing thingy.

  ALCCOFINE 1203 PDF

Legea / | Legislatie gratuita

Cand legea prevede pentru infractiunea savarsita de persoana fizica pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani, minimul special al amenzii pentru persoana juridica este de In cazul faptelor prevazute in prezentul articol, procurorul sau instanta poate aplica una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art. In acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendari. Cand actele prevazute in alin.

Instanta, dispunand ridicarea masurii prevazute in art. Rjtier Pinalti ne curenteaza cu milioane de euro December 17, Aceasta masura poate fi luata pe o durata pana la 5 ani si poate fi prelungita daca gutier social subzista.

Daca bunul este proprietate privata, cu exceptia cazului cand acesta este in intregime sau in parte decrehul statului, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Daca militarul condamnat a executat jumatate din durata pedepsei si a dat dovezi temeinice de indreptare, decreful din durata pedepsei ce a mai ramas de executat se reduce cu o treime, iar daca s-a evidentiat in mod deosebit, reducerea poate depasi o treime, putand cuprinde chiar tot restul pedepsei.

Cand exista circumstante atenuante, pedeapsa complementara privativa de drepturi, prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita, poate fi inlaturata. Dupa executarea pedepsei potrivit alin.

Neprezentarea la incorporare sau concentrare. Banii, valorile sau orice alte bunuri care au servit sau au fost destinate sa serveasca, direct sau indirect, la comiterea infractiunii prevazute la alin. Sunt asimilate cu inscrisurile oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producatoare de consecinte juridice.

Proposed features/Speed limit string values for Romania

Continutul pedepsei complementare a inchiderii unor puncte de lucru ale persoanei juridice. Impacarea este personala si produce efecte numai daca intervine pana la ramanerea definitiva a hotararii.

CIMconform modificarilor aduse 201 muncii Sursa: Daca mijlocul fraudulos constituie prin el insusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni. Aceasta masura nu poate fi dispusa in cazul infractiunilor savarsite prin presa. Degradarea militara se aplica in deccretul obligatoriu condamnatilor militari si rezervisti, daca pedeapsa principala stabilita este inchisoarea mai mare de 10 ani sau detentiunea pe viata.

  DGL-4100 MANUAL PDF

In cazul persoanei juridice, daca nu sunt intrunite conditiile prevazute in art. Nu se pedepseste persoana care, mai inainte de a se fi inceput urmarirea penala pentru infractiunea nedenuntata, incunostinteaza autoritatile competente despre acea infractiune sau care, chiar dupa ce s-a inceput urmarirea penala ori dupa ce vinovatii au fost descoperiti, a inlesnit arestarea acestora.

Torturarea, mutilarea sau exterminarea celor prevazuti in alin. Sectiunea I Aplicarea legii penale in spatiu. Daca infractiunea ulterioara este savarsita din culpa, instanta poate dispune si pentru aceasta infractiune executarea pedepsei la locul de munca. Sectiunea IV Calculul pedepselor.

Intelegerea in vederea savarsirii infractiunii de genocid se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. Pedeapsa decreetul nu poate fi coborata sub limita ce ar rezulta din reducerea acestei pedepse proportional cu micsorarea maximului special prevazut pentru infractiunea savarsita.

Daca retragerea marturiei a intervenit in cauzele penale dupa ce s-a produs arestarea inculpatului sau in toate cauzele dupa ce s-a pronuntat o hotarare sau dupa ce s-a decrteul o alta solutie ca urmare a marturiei mincinoase, instanta va reduce pedeapsa potrivit art.

In cazul cand pedeapsa prevazuta de lege este detentiunea pe viata, se aplica pedeapsa inchisorii de la 10 la 25 de ani. Lovirile rutler vatamarile cauzatoare de moarte. In aplicarea dispozitiilor alineatelor precedente se are in vedere durata pedepsei pe care o executa condamnatul.